Welk hondenvoer of puppyvoer voor een puppy?

Er komt een nieuwe pup bij jullie. Natuurlijk moet de pup eten.
Je wil natuurlijk het allerbeste voor je puppy, maar wat is nu goed voer voor een puppy?

De eerste twee weken

Als je een goede fokker hebt dan geeft hij voor de eerste twee weken voer mee voor de puppy.
Er verandert al zo enorm veel voor je pup dat de veiligheid van voer wat hetzelfde ruikt als bij mama en wat hetzelfde smaakt als bij mama, ervoor zorgt dat je puppy in ieder geval wil eten.

Je kunt alvast wel eens gaan uitkijken naar voer voor na die tijd. Natuurlijk zal de fokker je aanraden hem door te geven wat hij hem geeft. Maar is dit ook het voer wat je puppy nodig heeft?

Goed puppyvoer

Als je die term intypt bij Google komen alle bedrijven naar boven die op hun site de term:

Beste puppyvoer, goed puppyvoer, de 6 beste merken puppyvoer etc. hebben staan. Leuk, interessant maar die artikelen staan er alleen maar om te verkopen (en dat snap ik) maar er staat niet daadwerkelijk wat je puppy nodig heeft en waarom dat voer het beste is.

 

Voer voor mijn pup, waar moet ik opletten?

Ik heb geen bedrijf in hondenvoer. Ik heb een bedrijf om te zorgen dat iedere baas de hond het beste geeft wat hij kan.

Ik ben heel erg geïnteresseerd in voer en dan met name in het orthomoleculaire gedeelte (problemen oplossen door middel van voer). Maar ik vind het minstens zo belangrijk om je hond dusdanig te voeren dat hij een lang en gezond leven tegemoet gaat.

En je kunt simpelweg puppyvoer kopen en er vanuit gaan dat de hond dan alles binnen krijgt wat hij nodig heeft. Niets is echter minder waar.
Er zitten behoorlijke kwaliteitsverschillen in hondenvoer en puppybrokken of vers vlees voor puppy’s.

Ik heb voor je een uitgebreid artikel wat de pup nodig heeft en waarom het in puppyvoeding zit. Maar ook waar je op moet letten wat er beter niet in puppyvoer kan zitten (en er bij heel veel merken toch in zit).

 

Maak de beste keuze voor je puppy

In het artikel staat een aanbeveling maar er zijn heel veel goede puppyvoeren (en helaas ook veel slechte) maar de belangrijkste informatie kun je allemaal in het artikel lezen en op basis daarvan ben je denk ik goed in staat om een keuze te maken voor je pup.

 

Lukt het niet of kom je er niet uit?
Stuur me gerust een mailtje op jolandapannehoeve@gmail.com