Bench voor een hond.

 

Een bench voor een hond is zielig. Dat was ook mijn eerste gedachte op het moment dat ik een jonge pup kreeg die mijn halve huis sloopte. Mijn vroegere honden hadden nooit in benches gezeten.

Maar nu had ik een border collie die steeds drukker en steeds baldadiger werd. Dus uit pure wanhoop heb ik een bench gekocht en hem daarin af en toe eens een tijdje neergezet zodat ik even adem kon halen.

In het begin was het natuurlijk gillen en krijsen, maar af en toe moest ik ook even wat in huis doen en het was niet de hele dag Mo tijd.
Ik had wel het geluk dat ik vrijstaand woonde dus niemand had er last van.

 

Slapen in de bench

Na een dag of drie was het opeens wel heel erg stil toen hij in de bench zat. Voorzichtig en op het ergste voorbereid ging ik kijken en meneertje lag te slapen in de bench. Voor het eerst bleef hij liggen (en slapen) toen ik voorbij de bench liep. Wat een verademing.

Hij heeft de eerste keer dat hij sliep in de bench 5 uur achtereen geslapen. Ik had hem nog nooit zo lang zo rustig gezien en ik werd eigenlijk een beetje bang dat het niet goed met hem ging.

Na 5 uur heb ik hem eruit gelaten en ben met hem gaan lopen. Vervolgens hebben we nog een tijdje gespeeld en toen was het tijd om te slapen.
Maar dat was nog een stap te ver om hem beneden in de bench te laten slapen.
We hebben de bench dus mee naar boven gesleept en hem naast het bed gezet en hem toen in de bench gelegd.
Ik denk 5 minuten en hij was alweer in dromenland.

 

Mijn liefde voor de bench was gewekt

Het leek wel een toverapparaat. Na twee maanden weinig tot niet slapen, een slopende pup in huis en daarna drie dagen een gillende pup in huis was de stilte als hij in de bench zat oorverdovend.

Ik ging hem behandelen net als een kind. Een paar uur uit de bench en een paar uur in de bench. Ik gaf hem zijn eten in de bench en hij rolde zich op en sliep.
Als hij uit de bench was, was hij een stuk rustiger. Natuurlijk het was een border collie en een pup dus druk x druk maar het was vele malen beter als dat het geweest was. Ik kon met hem trainen, hij was “voor rede vatbaar” en we gingen meteen 10 stappen vooruit.

 

Zindelijkheidstraining

Op het moment dat we een bench hadden gekocht kreeg ik de tip om er een krat in te zetten om de bench te verkleinen zodat ik ook meteen zindelijkheidstraining kon doen. Nu was hij al een eind zindelijk maar een krat erin verkleinde de bench zodat het een “echt nestje” was.

Tegenwoordig zijn er bench verkleiners te koop

 

Slaapkamer voor de hond’

In de tijd dat wij honden uit Spanje haalden en bij ons in de opvang hadden wendden we alle honden aan een bench. Inmiddels heb ik geleerd en vooral ervaren dat een bench niet zielig is voor een hond. Eigenlijk is de bench gewoon de slaapkamer van de hond en zo  moet je het eigenljk ook zien.

Een hond heeft slaap nodig en buiten een bench krijgt een hond wel rust en slaap maar geen diepe slaap omdat ze continu op hun hoede zijn.
Een hond die te weinig slaapt wordt moeilijk, lastig en vervelend. Het is dus belangrijk dat een hond voldoende rust krijgt.

En in een bench kunnen ze niet weg, ze kunnen niet achter je aan en hun enige keus is dan om te gaan slapen.

 

Bench is dus belangrijk voor zowel een nieuw volwassen hond als voor een pup

Nieuwe honden ook al zijn ze volwassen hebben het in het begin heel zwaar in een nieuw gezin. Ondanks dat jullie er lief voor zijn en het lijkt of de hond er altijd al is geweest. Toch heeft de hond stress en moet je zeker de eerste 4 maanden zorgen dat hij voldoende rust krijgt.

Lees ook het artikel : Zo belangrijk is slaap voor je hond 

 

Bestel vandaag direct je bench

Voor 16.00 besteld dan wordt het de volgende dag verzonden en boven de € 35 geen verzendkosten De benches komen van